De Poezenboot

Koeienkat

Geslacht: kater
Kleur: wit zwart gevlekt

Koeienkat, als je naar hem kijkt weet je waarom hij Koeienkat heet, hij lijkt op een koe met zijn zwarte vlekken op zijn witte vacht. Maar daar houdt de vergelijking dan ook wel op. Is een koe een rustige grazer, Koeienkat is geen kater om zonder handschoenen aan te pakken. 

Toen hij net bij ons was, was hij best een beetje gevaarlijk. Als je al bij hem in de buurt kwam begon hij hevig te blazen. En had hij zijn klauwtjes in de aanslag. Zijn geschatte geboortedatum  is januari 2007 en hij is vanaf zomer 2009 bij ons. Koeienkat heeft al die tijd een min of meer zwervend bestaan geleid. Waarschijnlijk heeft hij van verschillende buurtbewoners wel te eten gehad want echt mager kun je hem niet noemen. Hij is een grote forse teddybeer en je zou hem wel lekker willen oppakken en knuffelen of een robbertje met hem willen stoeien maar dat is niet aan te raden. Koeienkat wil geen polonaise aan zijn lijf, Koeienkat wil helemaal niets aan zijn lijf ! En ook al komt hij naar je toe en lijkt hij om aandacht te vragen: u bent gewaarschuwd. Ook dan zitten zijn handjes vaak los en soms zijn tandjes ook. Maar in de “groep” katten doet hij het prima, geen greintje agressie. Hij loopt dus fijn los, kan doen wat hij wil en heeft zijn stekje wel gevonden zolang wij “mensen” zich maar niet echt met hem bemoeien. En dat doen we dus ook niet. We moeten wel alle bezoekers voor hem waarschuwen en soms gaat hij, ter bescherming van de mensen, ook even apart. Maar hij mag lekker bij ons blijven, wij zorgen voor hem. Koeienkat is onze grote kanjer.

Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater,


Terug

Financiële adoptie

Belangrijk voor u

  • U machtigt Stichting de Poezenboot om een bedrag af te schrijven totdat u zelf de machtiging schriftelijk intrekt.
  • Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven.
  • Met het insturen van de machtiging per mail gaat u akkoord met de regels van het machtigen.
  • U behoudt het recht om het bedrag binnen 56 dagen na afschrijving terug te laten boeken d.m.v. een verzoek aan uw bank.

Vul onderstaand formulier in om een kat financieel te adopteren:

Type donatie *


Geslacht *
 
Bedrag *
Selecteer eerst het type donatie.
 

We proberen de kosten te drukken door u de informatie en foto van uw financieel te adopteren kat per mail te sturen. Mocht u deze echter toch liever via de post ontvangen zet dan hier een vinkje.