De Poezenboot

Koeienkat

Geslacht: kater
Kleur: wit zwart gevlekt

Koeienkat, als je naar hem kijkt weet je waarom hij Koeienkat heet, hij lijkt op een koe met zijn zwarte vlekken op zijn witte vacht. Maar daar houdt de vergelijking dan ook wel op. Is een koe een rustige grazer, Koeienkat is geen kater om zonder handschoenen aan te pakken. 

Toen hij net bij ons was, was hij best een beetje gevaarlijk. Als je al bij hem in de buurt kwam begon hij hevig te blazen. En had hij zijn klauwtjes in de aanslag. Zijn geschatte geboortedatum  is januari 2007 en hij is vanaf zomer 2009 bij ons. Koeienkat heeft al die tijd een min of meer zwervend bestaan geleid. Waarschijnlijk heeft hij van verschillende buurtbewoners wel te eten gehad want echt mager kun je hem niet noemen. Hij is een grote forse teddybeer en je zou hem wel lekker willen oppakken en knuffelen of een robbertje met hem willen stoeien maar dat is niet aan te raden. Koeienkat wil geen polonaise aan zijn lijf, Koeienkat wil helemaal niets aan zijn lijf ! En ook al komt hij naar je toe en lijkt hij om aandacht te vragen: u bent gewaarschuwd. Ook dan zitten zijn handjes vaak los en soms zijn tandjes ook. Maar in de “groep” katten doet hij het prima, geen greintje agressie. Hij loopt dus fijn los, kan doen wat hij wil en heeft zijn stekje wel gevonden zolang wij “mensen” zich maar niet echt met hem bemoeien. En dat doen we dus ook niet. We moeten wel alle bezoekers voor hem waarschuwen en soms gaat hij, ter bescherming van de mensen, ook even apart. Maar hij mag lekker bij ons blijven, wij zorgen voor hem. Koeienkat is onze grote kanjer.     

juni 2017                                                                           

info over Koeienkat:                                                       Koeienkat is inmiddels niet meer de stevige kater met bolle toet zoals wij hem leerden kennen. Hij is nu ruim 10 jaar en heeft al een tijd last van Gingivitis (tandvleesontsteking). Hij wordt hiervoor behandeld, maar de ontsteking is erg hardnekkig. Bijna al zijn tandjes zijn getrokken en hij krijgt ontstekingsremmers. Verstopt in een balletje kneedpasta, krijgt hij deze nog steeds zonder probleem naar binnen. Hij eet gelukkig nog als een bouwvakker. Ook voor zijn schildklier krijgt hij medicijnen. Op zijn schildklier na waren zijn bloedtesten goed. Toch hebben wij het idee dat hij achteruit gaat. Door zijn ziekte wordt hij ook iets aanhankelijker. Als van ouds kan hij ervan genieten om af en toe rustig bij je op schoot te zitten. Nu op zijn oude dag gaat dat iets relaxter. We weten niet hoe lang Koeienkat nog bij ons zal zijn, maar zeker is dat wij hem extra zullen verwennen zolang hij nog bij ons is.      

29-8-17

Verdrietig nieuws over Koeienkat: hij was echt op en de dierenarts heeft besloten hem te laten inslapen. Het zal stil zijn zonder hem, letterlijk want Koeienkat maakte altijd veel kabaal. Ons dagritme gaat ook aan gort want die werd bepaald door Koeienkat zijn pillengebruik. In de ochtend was het eerste wat ik deed Koeienkat zijn pil geven en als beloning kreeg hij een bak eten. Hij at nog steeds als een bouwvakker. En in de namiddag, als al het werk was gedaan, kreeg hij als afsluiting weer pillen. Koeienkat wij en alle Poezenboot fans gaan je enorm missen. De Poezenboot verliest een bijzondere en aanwezige kat.                                                                     

 

 

Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater, Koeienkat, kater,


Terug

Financiële adoptie

Belangrijk voor u

  • U machtigt Stichting de Poezenboot om een bedrag af te schrijven totdat u zelf de machtiging schriftelijk intrekt.
  • Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven.
  • Met het insturen van de machtiging per mail gaat u akkoord met de regels van het machtigen.
  • U behoudt het recht om het bedrag binnen 56 dagen na afschrijving terug te laten boeken d.m.v. een verzoek aan uw bank.

Vul onderstaand formulier in om een kat financieel te adopteren:

Type donatie *


Geslacht *
 
Bedrag *
Selecteer eerst het type donatie.
 

We proberen de kosten te drukken door u de informatie en foto van uw financieel te adopteren kat per mail te sturen. Mocht u deze echter toch liever via de post ontvangen zet dan hier een vinkje.