De Poezenboot

Toska

Geslacht: poes
Kleur: donker tabby

Toska komt uit een huis met meerdere katten, hoeveel weten we eigenlijk niet. We hebben 2 achtereen volgende jaren katten van deze meneer “gekregen”. Na dreiging van officiële instanties om de katten uit huis te halen vanwege klachten werd er met behulp van buren voor gezorgd dat er een aantal katten bij ons gebracht konden worden. Er werd dan beloofd dat de katten die wel mochten blijven gecastreerd (poezen en katers) zouden worden. Maar keer op keer bleek dat niet te gebeuren. En kwamen er dus steeds weer (bange) kittens.

Toska is geboren in juli 2009 en werd in oktober van hetzelfde jaar bij ons gebracht, ze was toen dus 3 maanden jong. Maar er was, in die 3 maanden, niet echt naar haar omgekeken waardoor ze nu super angstig voor mensen is. Na 4-5 maanden is ze samen met een andere kat, van deze meneer, geplaatst. De andere kat was volwassen en minder angstig dan Toska.

 

Maar heel erg triest, beide katten zijn na 10 maanden terug gebracht vanwege emigratie. Toska bleek ook daar wel erg angstig te zijn geweest. Op een gegeven moment hebben we ervoor gekozen de andere kat te plaatsen toen er een goed thuis voor haar was. Iets wat we normaal niet gauw doen. Inmiddels hebben we al gehoord dat het erg goed met haar gaat. We konden Toska, een kat die gewend is om bij andere katten te zijn, niet alleen in het hok laten zitten en hebben besloten haar los te laten. Dat gaat in een stappenplan, je kan een nieuwe kat nooit zomaar opeens  “los  laten”  in de groep. Ze zocht de eerste maanden de steun van Cypie op. Grappig genoeg lijken ze sprekend op elkaar, alleen de ene een poes en de ander een katerversie. Inmiddels gaat ze haar eigen gangetje en “buurt” ook bij andere katten. Ze is erg op haar hoede voor mensen maar loopt er toch al wat relaxter bij. Zolang ze haar gangetje kan gaan, ze buiten naar de meeuwen kan loeren, spelen met de andere katten en wij haar met rust laten is het goed. Het is zoals ze gewend is: haar gang gaan met veel katten om haar heen.

Toska, poes, Toska, poes, Toska, poes,


Terug

Financiële adoptie

Belangrijk voor u

  • U machtigt Stichting de Poezenboot om een bedrag af te schrijven totdat u zelf de machtiging schriftelijk intrekt.
  • Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven.
  • Met het insturen van de machtiging per mail gaat u akkoord met de regels van het machtigen.
  • U behoudt het recht om het bedrag binnen 56 dagen na afschrijving terug te laten boeken d.m.v. een verzoek aan uw bank.

Vul onderstaand formulier in om een kat financieel te adopteren:

Type donatie *


Geslacht *
 
Bedrag *
Selecteer eerst het type donatie.
 

We proberen de kosten te drukken door u de informatie en foto van uw financieel te adopteren kat per mail te sturen. Mocht u deze echter toch liever via de post ontvangen zet dan hier een vinkje.