De Poezenboot

Valencia

Geslacht: kater
Kleur: zwart

Valencia is 1 van de 26 katten die we binnen kregen uit 1 huis. Waarom het zo uit de hand is gelopen wist de mevrouw zelf ook niet meer. Alle katten niet steriel en dan gaat het snel bij katten. Als dan de meeste kittens ook blijven, krijgen die binnen een jaar ook weer jongen. De mevrouw gaf de katten ook geen aandacht meer, het waren er teveel. Vooral voor de kittens, die daar geboren zijn, is dat funest want die blijven hun hele leven een bepaalde angst voor mensen houden. Er kwamen klachten van de omgeving en er werd besloten dat alle katten uit huis geplaatst moesten worden. Maar er was geen asiel die ze wilde opnemen omdat het er teveel waren en er geen bijdrage zou worden gegeven door de eigenaar, ze waren niet ingeënt, gecastreerd, ontwormd, ontvlooid of gechipt. De dierenartskosten zouden dus enorm hoog worden.

De Poezenboot nam ze wel aan want waar moeten die stumpers anders heen, zei onze oprichtster, mevrouw van Weelde, altijd.

Valencia is ook 1 van de 2 die we niet hebben kunnen plaatsen. Deze twee waren extreem angstig en niet te benaderen. De meeste waren wel angstig, omdat er weinig contact was geweest met mensen, maar niet zo extreem. Inmiddels is Valencia helemaal bijgetrokken en erg lief. Hij voelt zich helemaal op zijn gemak tussen alle katten. Hij is niet anders gewend dan katten om zich heen te hebben. Hij heeft veel maatjes en wast zo nu en dan hun vacht. Valencia gaat lekker zijn eigen gangetje.

Wij hebben 26 katten “gekregen”. Normaal gesproken betalen mensen een kleine bijdrage als ze hun kat bij ons afstaan. Echter deze mevrouw had alleen maar schulden dus draaide de Poezenboot voor alle kosten op. Alle katten zijn nagekeken, gecastreerd, ingeënt, ontvlooid, ontwormd en gechipt. We hebben besloten, na Valencia eerst te hebben verhuisd naar een beneden hok, om hem los te laten op de boot en te kijken hoe hij zich dan zou gedragen. En dat ging dus prima, hij vond het super om met alle andere katten samen te zijn, te spelen en buiten naar de eenden te loeren. Er was geen spoortje agressie tussen de katten te bekennen. Hij is niet anders gewend dan katten om zich heen te hebben. En inmiddels is Valencia een hele lieve aaibare kat geworden.

 

 

Valencia, kater, Valencia, kater, Valencia, kater,


Terug

Financiële adoptie

Belangrijk voor u

  • U machtigt Stichting de Poezenboot om een bedrag af te schrijven totdat u zelf de machtiging schriftelijk intrekt.
  • Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven.
  • Met het insturen van de machtiging per mail gaat u akkoord met de regels van het machtigen.
  • U behoudt het recht om het bedrag binnen 56 dagen na afschrijving terug te laten boeken d.m.v. een verzoek aan uw bank.

Vul onderstaand formulier in om een kat financieel te adopteren:

Type donatie *


Geslacht *
 
Bedrag *
Selecteer eerst het type donatie.
 

We proberen de kosten te drukken door u de informatie en foto van uw financieel te adopteren kat per mail te sturen. Mocht u deze echter toch liever via de post ontvangen zet dan hier een vinkje.