De Poezenboot

Borre

Geslacht: kater

Borre is midden in het centrum van Amsterdam gevonden. In de buurt van het Leidseplein,  verwilderd halfwas katertje van ongeveer 4 maanden. Borre is de lichte tabby, zijn broertje Bokos is november 2016 aan nierfalen overleden.

In oktober 2009, toen 4 maanden jong, zijn ze bij ons gebracht en waren allebei niet te benaderen. Blazen en grommen en ze probeerden zich heel klein te maken, onzichtbaar voor ons. Dat laatste was niet moeilijk want het waren maar kleine katjes. Als verwilderde katten in het hok niet verbeteren qua gedrag dan laten we ze los omdat ze zich dan meestal een stuk beter voelen. Dit soort katten zijn meer katten-katten dan mensen-katten. Van mensen willen ze niets weten. Dus werd Borre los gelaten op de boot en dat was een duidelijke verbetering. Lekker rond lopen en buiten in de ren naar de vogels kijken. En ze, soms ook nog, proberen te vangen dwars door het gaas heen! Het ging meteen goed met de andere katten, geen spoortje van agressief gedrag. Ze spelen met elkaar en wassen elkaar. Borre is relaxter geworden en nu ook minder angstig naar mensen toe. Tijdens etenstijd blijft hij om je heen draaien tot hij eten krijgt. Inmiddels is hij een knap grote jongen. Oppakken gaat niet maar hij is al veel meer op zijn gemak en vlucht niet meer weg als we binnen komen. Zelfs als er “vreemde” mensen binnenkomen blijft hij soms zitten maar kom niet te dichtbij want dan neemt hij de benen. Borre mag lekker vrij op de boot rondlopen en spelen. Wij blijven voor hem zorgen.

Borre, kater, Borre, kater, Borre, kater, Borre, kater, Borre, kater, Borre, kater, Borre, kater, Borre, kater,


Terug

Financiële adoptie

Belangrijk voor u

  • U machtigt Stichting de Poezenboot om een bedrag af te schrijven totdat u zelf de machtiging schriftelijk intrekt.
  • Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven.
  • Met het insturen van de machtiging per mail gaat u akkoord met de regels van het machtigen.
  • U behoudt het recht om het bedrag binnen 56 dagen na afschrijving terug te laten boeken d.m.v. een verzoek aan uw bank.

Vul onderstaand formulier in om een kat financieel te adopteren:

Type donatie *


Geslacht *
 
Bedrag *
Selecteer eerst het type donatie.
 

We proberen de kosten te drukken door u de informatie en foto van uw financieel te adopteren kat per mail te sturen. Mocht u deze echter toch liever via de post ontvangen zet dan hier een vinkje.