De Poezenboot

De microchip

JE DIER KWIJTRAKEN

Jaarlijks raken er in Nederland honderden katten, honden en andere huisdieren zoek. Een groot deel van hen vindt de weg naar huis nooit meer terug. En u maar flyers plakken, foto`s rond delen, www.amivedi.nl bellen, in de avond uren en `s ochtends vroeg roepen en zoeken. Hoe vind je je dier wel weer terug, of op zijn minst de kans vergroten?

Het tatoeëren van dieren is een weinig diervriendelijke methode. Daarbij is een tatoeage na verloop van tijd vaak niet goed leesbaar meer. Bij katten wordt deze methode niet meer toegepast. Halsbandjes en naamkokertjes kunnen relatief makkelijk worden verloren, vooral tijdens de avontuurlijke tochten die uw huisdier maakt!

EN WEER TERUG GEVONDEN !

Uw huisdier kan sneller weer thuis zijn!
Er is namelijk een unieke identificatiemethode: de CHIP. Met een chip is uw huisdier altijd te herkennen, want iedere chip heeft een eigen, unieke code. De chip is kleiner dan een eurocent, maar voor u en uw huisdier goud waard!

EEN CHIP .... WAT IS DAT?

De chip is een gesloten buisje met daarin een microchip en een spoeltje dat als antenne fungeert. De chip is ongeveer zo groot als een rijstkorrel. In de chip is de unieke code opgeslagen. Met een reader is de code af te lezen en het nummer correspondeert met de gegevens die u heeft opgegeven.

EEN CHIP AFLEZEN

De code van de chip kan met een afleesapparaat (reader) worden afgelezen. De chip zelf doet niets; er zit geen batterijtje of andere energiebron in. Uw huisdier zal niet merken dat hij of zij een chip draagt! Pas op het moment dat er een afleesapparaat bij de chip wordt gehouden, gebeurt er iets. Het afleesapparaat geeft een signaal af, de chip wordt actief en antwoordt met de identificatiecode van het betreffende dier (zelfs als het dier overleden is). En met die code  kan, bij de databank, uw adres achterhaald worden.

REGISTRATIE

Nadat uw huisdier door de dierenarts van een chip is voorzien, wordt op een registratieformulier (of online) de gegevens van uw huisdier en uw adres ingevuld. Deze gegevens worden opgeslagen in een speciale databank en vanaf dat moment is uw huisdier altijd weer thuis te brengen! U kunt deze gegevens zelf in en aanvullen via het Internet en zo uitgebreid maken als u wilt.

DIERENAMBULANCE, DIERENARTSEN EN OPVANGCENTRA'S

Mocht uw kat bij een van de 3 bovengenoemde terecht komen dan wordt de kat altijd eerst nagekeken en gecontroleerd op een chip. Is de kat gechipt, dan krijgt u meteen een telefoontje en kunt u uw kat op komen halen. Er zijn ook al readers voor particulieren te verkrijgen.

DE VOORDELEN VAN DE CHIP:

  • wereldwijde, unieke identificatiecode
  • diervriendelijk
  • vrijwel onbeperkte levensduur
  • snel en eenvoudig in gebruik
  • makkelijk afleesbaar
  • geschikt voor vrijwel alle diersoorten
  • al op jonge leeftijd toe te passen
  • fraudebestendig: de code kan niet worden veranderd
  • niet ontsierend (onzichtbaar!)

En wij kennen de voordelen, want al zo vaak hebben wij een gevonden kat nog dezelfde dag kunnen herenigen met zijn baasje. De kat blij, de huisgenoten blij en wij blij. 

Wilt u meer informatie, raadpleeg uw dierenarts of kijk op https://www.backhomeclub.nl