De Poezenboot

Doelstelling van De Poezenboot

De Poezenboot

De Poezenboot is een non profit organisatie die zich financieel gesteund ziet door donateurs. We krijgen geen subsidie van de gemeente Amsterdam, stadsdeel of andere instantie. Wij kunnen ons werk doen dankzij een team van zeer betrokken vrijwilligers die helpen om gedumpte, achtergelaten en afgestane katten weer gezond, steriel, ingeënt en gechipt te krijgen om daarna een geschikt en liefdevol thuis voor ze te vinden. Op de Poezenboot komen regelmatig vondelingen binnen maar ook afstandskatten waarvoor de eigenaren geen financiële bijdrage kunnen betalen, zodat alle kosten bij de Poezenboot komen te liggen.

Ons doel is simpel: zoveel mogelijk katten die hulp behoeve die hulp ook te geven. Dat kunnen vondelingen zijn of katten die mensen niet meer willen of kunnen verzorgen. Ook worden we wel benaderd door dierenartsen als daar een kat is achtergelaten of gedragdeskundige met katten die een probleem hebben. Mensen die de sterilisatie cq castratie niet kunnen betalen en daardoor steeds kittens krijgen helpen we, in bepaalde gevallen, ook. We zorgen dat deze katten wel ‘geholpen’ worden. Recent hebben we een dame geholpen bij wie het danig uit de hand was gelopen met de katten. We hebben rond de 50 katten opgehaald, en deze dame heeft geen financiële bijdrage kunnen geven. Alle katten worden nagekeken door de dierenarts, ingeënt, krijgen een chip en worden gesteriliseerd of gecastreerd. Daarna proberen we een geschikt thuis voor ze te vinden.

In april 2009 hebben we een van onze grote sterilisatie cq castratie actie gehouden waarbij we 114 poezen en 34 katers hebben laten helpen tegen een zeer gereduceerd bedrag. Het overige bedrag werd aangevuld door de dierenartsen en de Poezenboot. Gelijker tijd hebben 117 katten een chip gekregen, ook tegen een zeer gereduceerd bedrag. Na deze actie zijn er nog meer castratie acties, door ons, georganiseerd.

Mocht u meer over ons willen weten neem gerust even contact met ons op:
Telefoon nummer: 020-6258794
Website : www.depoezenboot.nl