De Poezenboot

Doelstelling van De Poezenboot

De Poezenboot

De Poezenboot is een non profit organisatie die zich financieel gesteund ziet door donateurs. We krijgen geen subsidie van de gemeente Amsterdam, stadsdeel of andere instantie. Wij kunnen ons werk doen dankzij een team van zeer betrokken vrijwilligers die helpen om gedumpte, achtergelaten en afgestane katten weer gezond, steriel, ingeënt en gechipt te krijgen om daarna een geschikt en liefdevol thuis voor ze te vinden. Op de Poezenboot komen regelmatig vondelingen binnen maar ook afstandskatten waarvoor de eigenaren geen financiële bijdrage kunnen betalen, zodat alle kosten bij de Poezenboot komen te liggen.

Ons doel is simpel: zoveel mogelijk katten die hulp behoeve die hulp ook te geven. Dat kunnen vondelingen zijn of katten die mensen niet meer willen of kunnen verzorgen. Ook worden we wel benaderd door dierenartsen als daar een kat is achtergelaten of gedragsdeskundige met katten die een probleem hebben.

Mensen die de sterilisatie cq castratie niet kunnen betalen en daardoor steeds kittens krijgen helpen we, in bepaalde gevallen, ook. We zorgen dat deze katten wel ‘geholpen’ worden. Zo hebben we bijvoorbeeld een dame geholpen bij wie het danig uit de hand was gelopen aangaande het aantal katten, die ze in huis had. We hebben rond de 50 katten opgehaald, en deze dame heeft geen financiële bijdrage kunnen geven. Alle katten worden nagekeken door de dierenarts, ingeënt, krijgen een chip en worden gesteriliseerd of gecastreerd. Daarna proberen we een geschikt thuis voor ze te vinden.

Verwilderde katten die bij u in de tuin bivakkeren kunnen we vangen en laten castreren zodat er niet steeds meer verwilderde katten bijkomen. We kunnen ze dan na de castratie terug zetten of opnemen in onze opvang.

Kent u plekken waar verwilderde katten lopen of heeft u zelf teveel katten en groeit het u boven het hoofd, neem dan gerust contact met ons op.

We organiseren regelmatig castratie/sterilisatie acties waar mensen met een stadspas met hoge kortingen hun kat kunnen laten 'helpen'. En vaak kan daarbij gelijk een chip geplaatst worden.

Mocht u meer over ons willen weten neem gerust even contact met ons op:
Telefoon nummer: 020-6258794
Website : www.depoezenboot.nl