De Poezenboot

Steun ons en geef

Over geld praten
Over geld praten of om geld vragen is niet leuk... Maar zonder donateurs geen geld en zonder geld geen kattenvoer, geen kattenspeeltjes, geen verwarming, geen...  

Onthoudt u dat de Poezenboot geen steun krijgt van gemeenten of overheid! Wij zijn dus geheel afhankelijk van bijdragen van symphatisanten en donaties. En dus praten we er op deze pagina toch maar even over...  
Vanzelfsprekend kunt u tijdens uw bezoek aan de Poezenboot zelf een gift in de collectebus doen. Maar u kunt ook éénmalig of wanneer u wilt een gift op ons gironummer  NL82 INGB 0005 0855 15 storten. U kunt uw bank zelfs verzoeken om een periodieke overboeking te doen! Maar denkt u ook eens aan de volgende mogelijkheden om ons te helpen:

Donateur
U kunt overwegen om donateur te worden. U wordt dan uiteraard op de hoogte gehouden van het wel en wee van de Poezenboot. Donateur bent u al voor maar 20 euro per jaar, het enige wat u hoeft te doen is de donateursbon invullen en aan ons opsturen. U kunt deze telefonisch of per brief aanvragen.
U kunt de bon ook zelf uitprinten.

De periodieke gift
U kunt bij de notaris een 'overeenkomstperiodieke gift' op laten maken, waarin staat dat u zich verplicht onze Stichting voor minimaal vijf jaar een vast bedrag te schenken. Deze schenking is aftrekbaar van de belasting. Maar u kunt deze overeenkomst periodieke gift nu ook heel eenvoudig printen via de website van de Belastingdienst.

Een gift
Onder bepaalde voorwaarden zijn giften ook aftrekbaar. Raadpleeg daarvoor uw belastingadviseur, want een en ander is afhankelijk van uw inkomen e.d..

Benoem ons als erfgenaam in uw testament
De Poezenboot krijgt dan het door u aangegeven deel van de erfenis. Mocht u dat willen dan kunt u in de zogeheten lastbepaling aangegeven voor welk speciaal doel uw nalatenschap moet worden gebruikt. Denk hierbij aan huisvesting, dierenartskosten, onderhoud boten enzovoort.

Legateer de Poezenboot bij testament
Neem in uw testament op: 'Ik legateer vrij van rechten en kosten aan de stichting 'de Poezenboot' te Amsterdam een som, groot ... '
Uw of onze notaris kan u uiteraard informeren over de mogelijkheden. Neemt u gerust contact met ons op of klik hier om direct te doneren.