De Poezenboot

Acties

pznbt-pznbt-pznbt-verbouwing1En dat het een echte renovatie was bewijzen de volgende foto's! Op deze foto's ziet u een kort overzicht van de verbouwing, van een chaos tot een mooie, ruime en lichte kattenafdeling! Kortom een nieuwe en moderne Poezenboot...

 

 

 

pznbt-pznbt-pznbt-verbouwing2Op deze foto ziet u de nieuwe tussenwand om twee afdelingen te creeeren. Ook is de rechterzijwand al van nieuwe bekleding voorzien! De vloer is net gestort en de kabels in het plafond kunnen vervangen worden!
pznbt-pznbt-pznbt-verbouwing3Weer chaos! Oh jeetje, zou dat ooit nog goedkomen? Toch wel, u ziet de nieuwe bedrading hangen, de tussenwand en de rechterwand zijn al betegeld! Toch houden ons hart vast... Zou het echt allemaal zo mooi worden? Op dit moment kunnen wij ons dat moeilijk voorstellen...
pznbt-pznbt-pznbt-verbouwing4Jawel! Dit gaat er toch echt wel op lijken hoor! Dit gaat de goede kant op... Vindt u het al opknappen? De medewerkers van de Poezenboot zijn super-enthousiast!

pznbt-pznbt-pznbt-verbouwing5Nou ja, klaar? Na al het zware werk, kunnen de vrijwilligers beginnen aan het leuke werk! Het inrichten van de afdelingen... Mandjes, speeltjes en dekentjes, noem het maar op!

pznbt-pznbt-pznbt-verbouwing6Pfff, de binnenkant zit er op, maar nu de buitenkant nog! En dus ontkwam ook de buitenkant van de Poezenboot niet aan de vakkundige handen van de aannemers! En toen was het echt allemaal af! Als u nieuwsgierig bent naar het resultaat, dan bent u van harte welkom om ons te bezoeken!


Stichting de Poezenboot heeft 2 boten voor de opvang van katten.

Na de grootse verbouwing van de Poezenboot t/o Singel nr 40, was het de beurt aan onze 2de boot.
Maar alvorens daar iets aan te doen leek het ons beter om eerst de ligplaatsvergunning in orde te hebben. Deze boot wordt namelijk wel al ca. 30 jaar gedoogd, maar had nog geen ligplaatsvergunning.
Op 18 september jl kregen we van stadsdeel Amsterdam Centrum te horen dat we die vergunning niet krijgen, en erger nog: de boot moet blijvend verdwijnen! En dat willen we natuurlijk helemaal niet !!
De redenen dat wij geen vergunning krijgen zijn:
1. Poezen zijn niet water gebonden;
2. Dat de boot al 30 jaar gedoogd wordt is geen reden om een vergunning te geven;
3. Het zou een precedentwerking hebben;
4. De boot zou niet als toeristische attractie kunnen gelden.

Met de laatste 3 redenen zijn wij het natuurlijk absoluut niet eens.
Deze 2e boot is bedoeld om opvang te bieden aan katten in nood, spoedopnames, ziekenboeg, tijdelijke opvang voor sterilisatie van verwilderde buitenkatten. Opvang van katten waarvan de eigenaar naar een bejaardentehuis, kliniek, of ziekenhuis moet, of wat te denken van iemand die zijn huis uit wordt gezet? En als plek om oude katten nog een laatste kans te geven.
Kortom: katten die anders misschien op straat terecht komen. Wij kunnen die hulp bieden, maar niet zonder onze 2de boot!
Nu al moeten we vaak katten weigeren omdat we simpelweg geen ruimte hebben of omdat we ze niet tijdelijk mogen opnemen. Ook wordt de boot als opslagruimte voor voedsel, etc. gebruikt. Er is, buiten ons, maar 1 asiel in Amsterdam (Noord niet meegerekend want dat is alleen actief in Noord) terwijl er ontzettend veel katten zijn die opvang nodig hebben.
Om u een idee te geven: de afgelopen 2 jaar hebben we zo'n 600 katten een nieuw thuis kunnen geven.
En we willen er nog veel meer kunnen helpen. We hopen dat met uw hulp te kunnen doen.

UPDATE: Helaas zijn wij onze boot kwijt. Wij willen u toch bedanken voor al uw steun en medeleven.