De Poezenboot

MW. H.VAN WEELDE IS OVERLEDEN !!!

Het gemis dringt nog niet helemaal tot ons door, bijna 40 jaar geleden nam ze de eerste poes in huis, in 1968 kwam de eerste Poezenboot in de Singel t/o nr 40 te liggen. Iedere dag was ze daar te vinden; regen of sneeuw, zondag of maandag, Kerst of Koninginnedag, het maakte niet uit, ze was er.
Om katten te helpen. Maar er zijn ook andersoortige dieren opgevangen, mw. van Weelde kon geen nee zeggen. Geiten, een pony, een kalf en honden heeft ze gered.

Ze kon er op den duur ook moeilijk afstand van doen, ze was vaak bang dat het om wat voor reden dan ook niet goed zou gaan met de katten als ze hen zou plaatsen. Ze heeft zoveel dieren in de ellende gezien, dat haar vertrouwen in de mensheid niet zo heel groot meer was.
Alles wat gebracht werd nam ze aan, werd een dier bij het asiel geweigerd omdat er bv niet voor betaald werd, mw. van Weelde nam ze wel aan. "Want wat gebeurt er anders met die stumpers", zei ze altijd. Ontelbare katten heeft ze opgevangen, geholpen, verzorgd en soms herplaatst.

Ze kreeg een zilveren eremedaille van Koningin Juliana verbonden aan de orde van Oranje Nassau en van de stad Amsterdam een onderscheiding voor haar bijzondere diensten.
Nee, ze was niet zomaar iemand, ze was bijzonder uniek.
We gaan in haar voetsporen door maar zullen haar steun en drijfkracht erg missen.