De Poezenboot

De poezen hebben heel hard een nieuwe buiten ren nodig

De Poezenboot is hard toe aan een nieuwe buitenren. De verbouwing is nodig omdat het hout aan de onderkant van de buitenren van de boot verrot is. Daardoor dreigen de katten die een ommetje willen maken straks letterlijk in het water te vallen. Daar wilden de castleden van Cats wel een stokje voor steken. Een nieuwe buitenren kost bijna zesduizend euro. De Poezenboot hoopt met verschillende activiteiten het geld voor de verbouwing bij elkaar te sparen. Daarom startte de Poezenboot op 28 juni een inzamelingsactie, gesteund door de musicalsterren Pia Douwes en Marleen van der Loo uit de musical Cats!.

Op donderdag 28 juni gaven castleden Pia Douwes en Marleen van der Loo de katten van de Poezenboot een VIP-behandeling. Gewapend met speeltjes en kattensnoep bezochten ze de unieke kattenopvang op het water aan de Singel 38.G in Amsterdam. Ze gaven daarmee een ludiek startschot voor een inzamelingsactie voor een verbouwing aan de Poezenboot.

Bijna 20 vrijwilligers van de Poezenboot ontmoetten woensdag 4 juli enkele hoofdrolspelers van de musical Cats! in levende lijve. Letterlijk tussen de bedrijven door (in de pauze) kregen de vrijwilligers een uniek kijkje achter de schermen van deze kattenmusical in Koninklijk Theater Carre. Tussen de kostuums en pruiken en onder anderen met musicalsterren Pia Douwes (in de rol van Grisabella) en Marleen van der Loo (in de rol van Spikkelpikkelmies) gingen de vrijwilligers op de foto.

Al met al een zeer succesvolle start van deze inzamelingsactie.