De Poezenboot

HELP de poezen aan een nieuwe boot

UPDATE 

De nieuwe Poezenboot is nog niet klaar maar ligt sinds 2-10-23 al wel op haar eigen plekje in de Singel. De komende maanden gaan de werkzaamheden van de bouwlui nog door en klussen wij zelf ook het een en ander. inmiddels hebben we al de nodige tegenslag gehad: lekkage, stoppen die doorslaan, zonnepanelen die nog niet aangesloten kunnen worden en we liggen nog erg scheef in het water. Maar we hopen heel erg dat we zeer spoedig kunnen zeggen: de nieuwe Poezenboot is piekobello klaar!

Voor nu hebben we nog steeds uw hulp nodig.

HELP de poezen aan een nieuwe boot
Amsterdams icoon start broodnodige crowdfunding

De Poezenboot vangt per jaar 200-250 katten op. Zwervers, vondelingen, afgestane en gedumpte katten die hulp en opvang hard nodig hebben.

Op de boot worden ze verzorgd, gevaccineerd, gechipt en gecastreerd, bij ziekte of verwondingen krijgen ze de nodige zorg. Zijn ze weer oké, dan zoekt de Poezenboot een
liefdevol en geschikt thuis. Zo werden al duizenden katten opgevangen, verzorgd en voorzien van een nieuwe toekomst.

Maar na 45 jaar aan de Amsterdamse Singel is de Poezenboot aan vervanging toe. Er ontstaan steeds meer gebreken en telkens de boel oplappen bleek niet langer voldoende. Door serieuze slijtage aan de fundering van de boot is er uiteindelijk nog maar één keus: de huidige ark vervangen door een nieuwe.

Hier is veel geld voor nodig, waar de Poezenboot veel hulp bij kan gebruiken. Op de speciale campagne webpagina voor De
Nieuwe Poezenboot is alles over het project te vinden.

Het comfort van de katten heeft altijd voorop gestaan bij de Poezenboot. De nieuwe boot wordt duurzaam, energiezuinig, voorzien van goede isolatie en gaat haar eigen energie opwekken door middel van zonnepanelen. Daarnaast komt er een automatisch aircosysteem en wordt er gezorgd voor meer licht, lucht en ruimte voor de katten.

Doneren kan via de doneerbuttons, via de reguliere Poezenboot-website of door zelf eendonatie te doen op NL82 INGB 0005 085 515 ovv ‘De Nieuwe Poezenboot’. Updates over de campagne worden ook gedeeld op Twitter en Facebook.

Sinds 1968 wordt er dag en nacht gewerkt om katten op te vangen, te helpen en een nieuw liefdevol thuis te geven. Nu heeft de Poezenboot zelf heel hard een nieuw thuis nodig om alle katten in nood te kunnen blijven helpen. En daar hebben we uw hulp hard bij nodig!

Fiepje