De Poezenboot

De Poezenavond: online kattenfilmpjes op het witte doek

De Poezenavond: online kattenfilmpjes op het witte doek

Er is misschien wel niets zo leuk als de hele avond poezenfilmpjes op YouTube kijken, of toch? Woensdagavond 9 mei wordt er in bioscoop De Uitkijk een avond georganiseerd waarop deze filmpjes op het witte doek te zien zijn: De Poezenavond. Dat betekent anderhalf uur genieten van online kattenfilmpjes op een groot scherm. De opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan de drijvende Amsterdamse kattenopvang De Poezenboot.

Op woensdagavond 9 mei van 19.00 tot 21.00 uur zal het avondprogramma van de Amsterdamse bioscoopzaal De Uitkijk gevuld worden met YouTube-filmpjes waarin katten de hoofdrol spelen. Katten die meloenen eten en van glijbanen afgaan, slapende katten en onweerstaanbare kittens. Van klassiekers als ‘The two talking cats’ tot obscure Japanse filmpjes. Poezenliefhebbers Sara Mok van Facebook.com/kattenfilmpjes, Lize Korpershoek van Facebook.com/kattenplaatjes en Serena Verbon van het blog Beautylab.nl zullen optreden als curatoren van de avond en verzorgen de getoonde filmpjes.

Kaartjes voor De Poezenavond kosten 10 euro. Ook zijn er VIP kaarten beschikbaar voor 50 euro met daarbij een speciaal ‘poezenpakket’.

De Poezenavond, woensdag 9 mei, vanaf 19.00 in De Uitkijk, Prinsengracht 452 Amsterdam. Vanwege de enorme belangstelling komt er een extra avond bij.
Entree is 10 euro, kaarten kunnen onder volledige naam gereserveerd worden via poezenavond.tumblr.com.