De Poezenboot

Pluk

Geslacht: Kater
Kleur: rood

Pluk zoekt een nieuw super geschikt thuis. Hij zit niet bij ons op de boor en het is geen Poezenboot kat maar toch willen we Pluk helpen. Vandaar dit bericht. Wie helpt Pluk, heeft genoeg katten kennis in huis en is niet meteen onder de indruk. 

Met pijn in ons hart, zoeken wij een nieuw thuis voor onze kater Pluk. Hij is een echte knuffeldoos en het is een pracht exemplaar. Alleen... Pluk is een beetje gek. Hij wil wel knuffelen, maar eigenlijk alleen met ons. Van vreemden wordt hij onzeker en dan wil hij dat het bezoek zo snel mogelijk weer weg gaat. Hierbij helpt hij gerust door waar hij kan te intimideren. We hebben jaren om zijn probleem heen kunnen leven, totdat wij afgelopen zomer een zoontje kregen. Nu ons zoontje steeds beweeglijker wordt, vindt Pluk dat lastig en kunnen we hen niet met een gerust hart in dezelfde kamer laten. Daarbij zijn we recentelijk verhuisd en is de situatie onhoudbaar geworden. Pluk is door de verhuizing natuurlijk van slag en houdt door zijn gemauw en gekrab ons zoontje wakker. Om dit enigszins tegen te gaan hebben we Pluk nu op een kamer opgesloten, maar dit zorgt alleen maar voor een negatieve spiraal. Daarom hebben we besloten dat het het beste is voor Pluk om een nieuwe huis voor hem te vinden.

We denken dat Pluk zich weer goed zal voelen in een ruim huis met veel buitenruimte waar hij lekker muizen kan vangen (hier is hij ontzettend goed in!). Een boerderij zou waarschijnlijk ook kunnen, als er maar rust en regelmaat in huis is. Daarbij is het het beste als er geen kinderen zijn, aangezien hij onberekenbare bewegingen moeilijk trekt. Pluk is geen kat voor beginners. Enige kennis van kattengedrag is wel vereist. 

**Pluk heeft zijn nieuwe thuis gevonden. Inmiddels woont hij al 2 weken bij Sophia in Uterecht. We zijn blij voor Pluk.

 

Pluk, kater,


Terug