De Poezenboot

Cypie

Geslacht: Kater
Kleur: tabby

Cypie is een vondeling, geboren  mei 2009. Extreem angstig, er was niets met hem te beginnen. Alle katten gaan eerst in een hok, dat is verplicht. Dan kunnen we ze observeren. Ze gaan zo spoedig mogelijk langs de dierenarts voor een check-up en krijgen dan de vaccinatie en de chip. Later volgt de castratie. Cypie was ongeveer een half jaar toen hij bij ons kwam, buiten geboren en geen mensen gewend. Als hij je zag gingen zijn oren al plat en begon hij te blazen. Meestal trekken angstige katten in het hok redelijk bij. Ze voelen zich veilig en we laten ze met rust maar bij Cypie was geen vooruitgang. Hij werd gebracht samen met een aantal andere leeftijdsgenootjes maar nadat zij geplaatst waren bleef Cypie alleen achter. We hebben toen besloten hem, na zijn castratie,  los te laten  op de boot. Buitenkatten zijn doorgaans katten-katten en geen mensen-katten. Soms sta je versteld hoe makkelijk ze met de andere katten omgaan. Als we plannen hebben om een kat los te laten, verhuizen ze eerst naar een beneden hok zodat ze de andere katten kunnen zien en zodoende rustig aan elkaar kunnen wennen voor het deurtje opengaat. Soms gaan ze daarna, we laten het deurtje open, nog wel terug in hun veilige hokje. Dat was dat bij Cypie niet het geval. Hij was vanaf het eerste uur thuis in de groep en hoorde er meteen bij. Het is geweldig om te zien als katten onderling maatjes worden. Cypie heeft zijn vaste plekje gevonden in een huisje boven in de klimpaal.

In de loop van het eerste half jaar zag je dat hij meer en meer op zijn gemak was. Niet dat je hem kon aanraken maar hij werd minder angstig. We lieten hem met rust. Na een jaartje gebeurde er iets bijzonders:  hij lag weer in zijn huisje boven in de klimpaal toen een van onze vrijwilligers hem begon te aaien. Hij hield heel voorzichtig alleen zijn hand in het huisje en keek de andere kant op. We stonden allemaal versteld: Cypie bleef zitten en leek het ook nog prettig te vinden. Hij werd “stiekem” geaaid . We hebben meteen foto`s genomen. Vanaf die dag wordt hij op die manier vaker aangehaald. Oppakken kan niet, zo opeens in het “openbaar” geaaid worden is ook niet mogelijk maar in het huisje kan het wel. Cypie is een kanjer.

Cypie, kater, Cypie, kater, Cypie, kater,


Terug

Financiële adoptie

Belangrijk voor u

  • U machtigt Stichting de Poezenboot om een bedrag af te schrijven totdat u zelf de machtiging schriftelijk intrekt.
  • Het bedrag wordt op de laatste werkdag van de maand afgeschreven.
  • Met het insturen van de machtiging per mail gaat u akkoord met de regels van het machtigen.
  • U behoudt het recht om het bedrag binnen 56 dagen na afschrijving terug te laten boeken d.m.v. een verzoek aan uw bank.

Vul onderstaand formulier in om een kat financieel te adopteren:

Type donatie *


Geslacht *
 
Bedrag *
Selecteer eerst het type donatie.
 

We proberen de kosten te drukken door u de informatie en foto van uw financieel te adopteren kat per mail te sturen. Mocht u deze echter toch liever via de post ontvangen zet dan hier een vinkje.